Share

TA goes Africa

Afgelopen maand waren Annelies en Eddy op rondreis in Botswana. Een groot gedeelte van de route legden ze in konvooi af, wat hen deed nadenken over leiderschap. Want hoe kwam het toch dat ze in gevaarlijke en uitputtende situaties terecht kwamen, ondanks konvooi, reisbegeleider en goede voorbereiding?
Onder genot van prachtig uitzicht, spannende ontdekkingstochten en de aanwezigheid van duizenden wilde dieren in het Chobe en Savuti gebied analyseerden zij wat zij verlangden van hun reisleider:

  • stelt het algemeen belang voorop in plaats van een eigen voorliefde voor predatoren

  • biedt spontaan hulp aan en laat je niet alleen achter

  • overlegt met een ieder als die veranderingen wil doorvoeren in de route

Hoe ziet het leiderschap van een trainer er eigenlijk uit ?
We lezen je reactie graag op onze website!

Met hartelijke trainersgroet,
Annelies Tegel en Petra Aartsen 

Leer tendensen 2022 

Wie bepaalt wat er geleerd wordt in een training?

Onlangs mocht Annelies de presentatie van Tendensen in leren 2022 in samenwerking met Shiraz Paracha verzorgen voor Develhub. Zeven nieuwe inzichten kwamen uit dat onderzoek waarvan we er één hier voor je uitlichten: 


L&D zit nog in de driver's seat als initiatiefnemer voor leren en ontwikkelen.

Natuurlijk zijn we al jarenlang bezig om die verantwoordelijkheid bij de medewerker zelf neer te leggen, maar volgens dit onderzoek zijn we daar nog niet  in geslaagd. De trend geeft aan dat de HR afdeling en managers degenen zijn die bepalen wat en hoe er geleerd wordt en dat komt omdat deelnemers/werknemers die verantwoordelijk niet nemen. In 2020 hadden medewerkers nog het gevoel dat ze zelf meer in die drivers seat zaten.  


Paradox?

  • Hoe kan je medewerkers zelf laten bepalen wat ze moeten weten en kunnen om bij te dragen aan bedrijfsdoelen?

  • Hoe kan je als organisatie budgetteren voor opleiding zonder het gevoel te hebben dat je geld over de balk smijt?

Het is eigenlijk ook wel logisch dat eigen regie bij leren niet goed van de grond komt als je op de gewone manier trainingen blijft geven/doen/inkopen. 


Aandacht voor de ROI van opleiden met Organisatie Ontwikkeling als doel maakt dat er een verbinding tussen bedrijfsdoelen en individuele doelen in de training komen. Wil je dat ook leren zodat je deze paradox oplost? Kom kennismaken tijdens het gratis webinar van reisleider Paul Driesen en hoor meer hier over!

iconKlik hier voor meer info

Ontpoppen als trainer

Als je een nieuw beroep aan het leren bent, zijn praktijkvoorbeelden van collega’s om te horen hoe ze met bepaalde situaties omgaan onontbeerlijk. Zo breid je zowel je handelingsrepertoire als je netwerk uit; ‘ontpopsessies’ noemen wij de intervisiebijeenkomsten van de leerlijnen bij de TrainersAcademie.


De eerste ontpopsessie is er nog supervisie, na een e-learningmodule waarin de ins en outs van het elkaar-verder-helpen worden aangeboden. Daarna is het aan de groep zelf. Super interessant om te zien hoe deze trainers-in-opleiding werken aan hun professie en erachter komen dat dit vak zoveel meer inhoudt dan het enkel uitvoeren van een paar oefeningen!


Wanneer ga jij je ontpoppen? 
Als trainer neem je altijd jezelf mee en jouw houding is doorslaggevend voor hoe de groep of iemand uit de groep zich opstelt. Het moeilijkste blijkt toch wel te zijn om je dat bewust te zijn terwijl het zich voordoet: een deelnemer waar je je al bij voorbaat aan ergert of die persoon die steeds de aandacht naar zich toe trekt en jou als trainer laat worstelen met hoe daarmee om te gaan! 

De eerste stap is dan: je ervan bewust zijn dat dit gebeurt, een tweede stap gaat over hoe je ermee om kan gaan.

Oriëntatieworkshop Trainen als Vak
Build the way you want

Dé manier om te onderzoeken wat bij jou past is de oriëntatieworkshop. Tijdens een drie uur durende online workshop gaan we uitgebreid in op de facetten van het trainersvak, welke ontwikkelfasen je doorloopt als trainer en hoe je stap voor stap kan werken aan je professionalisering.  En het fijne is dat je met je opleiding bij ons kan starten wanneer het jou uitkomt! 


Succesformule blended trainen met effect

De formule voor blended leersucces van training wordt niet alleen bepaald door het al-of-niet behalen van leerdoelen. Ook de weg erheen bepaalt of je mensen gelukkiger en succesvoller maakt met je training. Er wordt veel gemopperd over het gebruik van online leren, leerplatforms en gezichtsloze e-learnings als alternatief voor fysieke leergroepen in klaslokalen. Blended leren lijkt voor veel mensen een slap aftreksel van het echte werk. Daarom is deze formule voor succesvol (online) leren, waar de TrainersAcademie zich nauwgezet aan houdt, van belang.

Meer weten over blended trainen? Klik hier

Schrijf je hier in voor de gratis oriëntatieworkshop
Telefoon: 088 - 0082288
info@trainersacademie.com
www.trainersacademie.com


Email Marketing door ActiveCampaign