Share
Supersnel certificeren - ben jij een knoppentrainer? - aan de slag!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Holla !


Vanuit de tuin van de Bannink genieten we nog even van de vakantie. Dat we écht vakantie hielden is niet vanzelfsprekend. Maar we wilden het goede voorbeeld geven en lieten de TrainersAcademie een paar weken aan haar lot over. 


Haar lot, niet zijn lot. Want organisaties zijn vrouwelijk, net als schepen. Hoewel.. als je www.onzetaal.nl erop naslaat, krijg je een lang en onduidelijk antwoord. De meeste woorden blijken m/v te zijn en de afspraken variëren per locatie in het Nederlands taalgebied. Dit kofschip glijdt net zo makkelijk weg als het onderscheid tussen heren- en damestoiletten. 


Goed, we lieten de TrainersAcademie dus aan zijn lot over .
Persoonlijk vind ik dat toch zieliger klinken: zijn lot. Alsof je geen vakantie kan nemen, omdat er dan iets fout gaat. “Wat een totaal onlogische gedachte!” zegt een stemmetje vanbinnen. Wat triggert dat zielige gevoel van mij?
Moedergevoel! Met drie zonen die bijna oud genoeg zijn om aan hun lot overgelaten te worden vind ik vooral mezelf zielig. En daar heb jij als lezer dus niks aan, zo’n gekleurd plaatje. 


Dat van die triggers heb ik op de TrainersAcademie geleerd. Zelfkennis, waaronder je triggers, is een van de belangrijkste opgaven die deelnemers bij ons uitvogelen. Zo wordt je een bron van kennis en ervaring in plaats van een kopieermachine die steeds dezelfde training geeft. 


Dus: Wij lieten de TrainersAcademie aan het lot over. Dat klinkt en voelt prima. Het lot is immers voor iedereen gelijk. Zo stoot je niemand tegen het hoofd en kan je boodschap overkomen bij een brede groep van lezers. 


Het vooruitzicht de deelnemers te kunnen zien groeien en genieten van de opleiding is waar we echt weer naar uitkijken. Klaar met loslaten en terug aan de slag!

Liefs,
Annelies en Petra

supersnel certificeren voor bollebozen

De meeste trainers starten na de zomervakantie met hun vakopleiding. Hoewel je bij ons op elk gewenst moment kunt starten, wilden we voor deze groep bollebozen iets extra’s doen. Daarom hebben we een extra themareis Training Design ingepland waardoor je de hele leerlijn in zes maanden kan starten en afronden!

Dat is erg snel voor iemand die naast een drukke baan, thuis, vrienden en hobbies heeft. Maar er zijn ook trainers-in-spe die snel verder willen en in deze periode juist wel tijd willen vrijmaken om in hun professionalisering te investeren.


Start met de gratis orientatieworkshop aanstaande maandag 28 augustus van 19:00 - 21:30 uur of maak een afspraak voor een individueel orientatiegesprek. 

Doe dit vóór 15 september, anders is die supersnelle kans voorbij.


Klik om de data voor dit leertraject te bekijken

Ben jij een knoppentrainer?


Als je training begint met: "doe dit, dan krijg je deze uitkomst", dan ben je aan het instrueren. Niks mis mee, maar als je nou een hele training lang blijft instrueren en niet gaat coachen, ondersteunen en delegeren dan noemen we dat een knoppentraining.


Een knoppentraining heeft tot doel dat deelnemers de juiste manier leren kennen om werk volgens afspraak te gaan doen. Niet meer en niet minder. Creativiteit, anders dan een inspirerende werkvorm is niet handig, omdat het afbreuk doet aan het doel van de training: compliance.

Natuurlijk stuit je in een knoppentraining op weerstand van je deelnemers.

Faalangst neemt de knoppentrainer weg door het zelf voor te doen en vervolgens de deelnemer(s) te laten oefenen. Als je de lesstof goed kent, je misschien zelfs een expert kan noemen, is zo'n training geven een kwestie van kennis en geduld. Een leuke en gezellige werkvorm kan de boel lekker opfleuren en dan kan de knoppentrainer weer door met de les.

Daar komt bij dat je deelnemers moet overtuigen van het nut van de training. Voor de afstemming met de klant bijvoorbeeld, de veiligheid van de collega’s of het inzetten van beperkte middelen. Als knoppentrainer kan je die last als vervelende weerstand ervaren: "deelnemers doen niet wat er moet gebeuren en daarom krijgen we het niet af". De deelnemers werken je als het ware tegen in het afwerken van je programma.


iconHerkenbaar? Lees hier verder!
Geef hier je mening

Krulletje

Afgelopen maand heeft de TrainersAcademie weer twee deelnemers examen laten doen door het geven van een minitraining. Deelnemers van de examentrainingen en assessoren waren zeer enthousiast; toch is er een deelnemer die het examen opnieuw moet gaan doen.
Zij kan namelijk veel beter trainen dan wat ze daar liet zien. En deze deelnemer wil ook dolgraag opnieuw examen doen; waarom? Omdat ze na alle moeite, opleiding volgen, draaiboeken schrijven, ervaring opdoen, een krulletje naast haar naam wil hebben dat wil zeggen dat ze een gedegen en goed opgeleide trainer is. Daarom is deze toetsing voor haar belangrijk... of speelt er meer?

Hoe denk jij daarover? Is toetsen nodig? Welke effectmeting zou jij doen? 

Met enthousiaste trainersgroet,

Annelies Tegel en Petra Aartsen

PS: Schrijf je hier in voor de gratis oriëntatieworkshop Trainen als Vak als je meer over ons en de blended aanpak wil weten. 

Telefoon: 088 - 0082288
info@trainersacademie.com
www.trainersacademie.com


Email Marketing door ActiveCampaign