Share
Learning community - Franchising - LearnOps
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Ha  ,

Ben je ook zo blij met de eerste zonnestralen? 


De afgelopen 10 jaar van ons bestaan zijn we veel bezig geweest met de vraag hoe wij onze alumni met elkaar in verbinding kunnen brengen, zodat zij de ervaring die zo’n grote groep trainers heeft, kunnen benutten. Zo kwamen we ook in contact met een alumnus die zich na afloop van onze opleiding had aangesloten bij een franchise; een formule die menig trainer goed op weg heeft geholpen maar net zoveel trainers financieel en emotioneel te gronde hebben gebracht. 


Reden voor ons om de TA-club weer eens onder de aandacht te brengen. 

Deze gemeenschap van vakgenoten fungeert als een 'friendchise'; een franchise van vrienden. Daarmee vormen we een netwerk van alumni die elkaar steunen, uitdagen en samen groeien. Ben je alumnus en wil je inhaken, maak dan ajb tijd vrij in je agenda voor onze jaarlijkse barbecue!


Verder verheugen wij ons op de themareis die Titia van der Ploeg invulling gaat geven: Training uitvoeren met IMPACT. Wil jij je aanpak verbeteren? Lees dan hieronder Claudia's verhaal om uit te vinden wat deze themareis ook jou op kan leveren. Enne, dit kan nog voor de zomervakantie, zodat je goed voorbereid het nieuwe schooljaar instapt.


Veel leesplezier!

Met hartelijke trainersgroet,

Annelies en Petra

Waarom franchise?

Het businessmodel van franchise is bij veel trainers bekend: een organisatie die standaard marketing- en lesmateriaal biedt en "eigen" ondernemerschap van de franchisenemers vraagt onder hun merk. Daarvoor worden dan bijdragen in de onkosten van de franchise-gever gevraagd: Een vast bedrag per jaar en een percentage van je trainingsomzet. Maar ook gebruik van vragenlijsten, testen en trainingsgadgets waar het logo van die franchise op staat moet je vaak per stuk afrekenen. Haal je als franchise-nemer je begrote jaaromzet niet? dan wordt er soms toch van je verwacht dat je in je spaarpot duikt om de 'gemiste' omzet aan je club bij te passen. Drama dus. Gezamenlijke inkoop, marketing, verkoop en productontwikkeling lijken handig, maar gaan ten koste van jouw eigen verbeeldingsvermogen. En er zijn wel degelijk addertjes onder het gras die je als beginnend trainer liefst negeert. Omdat als je heel graag wilt dat iets lukt, je dan je ogen sluit voor de risico’s die je loopt.   verder lezen...

Schrijf een boek

Je hebt het al gedaan, of je denkt erover:
een boek schrijven met de ervaring die je in de loop van de jaren hebt opgedaan... 

Alumnus Joyce Bakker schreef een praktisch boek over gespreksvoering in het sociaal domein; Stress-sensitief werken... Hoe dan? “Waarom” ze het schreef, “Wat dit boek speciaal maakt” en “Wat trainers er aan hebben?" vroegen wij haar:


'waarom?'

Veel klanten in het sociaal domein worstelen met meerdere, complexe problemen. De bestaansonzekerheid heeft grote impact op levens en keuzes. Ik vond dat er een praktische ondersteuning moest komen voor alle professionals en vrijwilligers die mensen in kwetsbare situaties verder willen helpen.


'praktisch'

Mijn boek onderscheidt zich door een hands-on benadering met voorbeeldzinnen en vragen die direct toepasbaar zijn voor hulpverleners in het sociale domein. Het laat je zien hoe je gesprekken kunt voeren die je cliënten motiveren om wél afspraken na te komen.


‘voor trainers’

Het toepassen van Motiverende Gespreksvoering heeft mij als trainer gevormd. Ik pas het ook op de deelnemers toe, want we weten dat je een methode sneller leert als de trainer het voorleeft. Mijn trainingen zijn dan ook gebaseerd op de psychologische basisbehoeften (van Deci en Ryan): autonomie, betrokkenheid en competentie. Zo ervaren ze eerst zelf de impact van motiverende gespreksvoering en dat werkt!

Meer van onze alumni

Over Claudia
Zij staat graag voor de groep en heeft het plan opgevat om meer te gaan trainen bij de organisatie waar zij de functie van teamleider heeft. De verwachtingen zijn hoog gespannen en de diversiteit van de groep deelnemers biedt zowel kansen, als je er mee om weet te gaan, als uitdagingen. Hieronder lees je met welke uitdagingen Claudia te maken krijgt en wat een opleiding voor Claudia kan betekenen...


Zonder trainersopleiding

Met Training Uitvoeren 2.0 van Titia van der Ploeg

Start van de training

Claudia begint haar training met een leuke ijsbreker waardoor zij de deelnemers leert kennen en de deelnemers elkaar horen.

Claudia gebruikt activerende openingsactiviteiten, waardoor de deelnemers direct aan hun leerdoelen werken en zij een sterke verbinding maakt met hen maakt.

Toepassen van werkvormen

Ze houdt zich vast aan standaard werkvormen, die niet altijd aansluiten bij de behoeften van diverse deelnemers.

Claudia past een variëteit aan werkvormen toe die ze heeft ontwikkeld tijdens haar opleiding, afgestemd op verschillende leertypes en -niveaus.

Feedback geven en ontvangen

Feedbacksessies zijn basaal en soms ongericht, zodat verschillende deelnemers met een naar gevoel blijven zitten.

Ze maakt gebruik van diverse feedbackmethoden die ze zelf heeft ervaren en geoefend tijdens de online en live workshops van Titia. Zo voegt ze waarde toe aan de ontwikkeling van haar deelnemers en de deelnemers hebben steun aan elkaar.

Differentiëren in instructie

Claudia kan instructies niet afstemmen op de uiteenlopende leerwensen en niveaus binnen haar groep. Bij de intake zorgde ze ervoor dat er een "homogene" groep ontstaat.

Claudia leert differentiëren in haar aanpak, waardoor ze alle deelnemers effectiever kan betrekken en bedienen.

Afsluiting van de training

De training eindigt met een feedbackrondje voor de trainer. Het levert de deelnemers geen  memorabele of reflectieve elementen.

Claudia sluit een training af met de persoonlijke presentatie van ieders leerreis, wat zorgt voor een krachtige en inspirerende afronding.

Druk met AI, maar waar brengt het je? 

Vier belangrijke pijlers om je training nu en in de toekomst tot een succes te kunnen maken:

  1. Structureren: kaders schetsen en duidelijkheid verschaffen aan je deelnemers. Structureren kan op verschillende manieren, de doelgroep, leerdoelen en aansprekende werkvormen bepalen op welke manier je dat het beste kan doen.

  2. Stimuleren: je deelnemers ‘aan zetten’ waarbij je verschillende methoden kan inzetten, je raadt het al, ook weer afhankelijk van de situatie waarin je zit met je deelnemers.

  3. Individuele aandacht: je behandelt de groep mensen die je traint niet als groep maar je hebt aandacht en interesse in ieder individu. Je kan jezelf als trainer trainen in hoe je blijft opmerken wat er met je deelnemers aan de hand is, zodat je ze verder kan helpen.

  4. Regie overdragen: je bent als trainer niet alleen verantwoordelijk voor het leer-effect van de training. De kunst is om de betrokkenheid van je deelnemers pro-actief vorm te geven: hoe zorg je ervoor dat de deelnemers verantwoordelijkheid nemen voor / zelfsturing ervaren  op hun ontwikkeling?

Deze vier hete hangijzers zijn in een tijd waarin -vooral jonge- deelnemers gewend zijn aan instant effect van cruciaal belang. Gebruik deze inzichten bij het prompten om je virtuele assistent bij te sturen. Of zonder ChatGPT natuurlijk, want het trainersvak blijft een ambacht waar ieder op de eigen manier aan schuurt en slijpt.


Is innovatie een vak apart? Nee, wat ons betreft zijn we er in ons vak continu mee bezig en dat maakt het ook zo super interessant! Wil jij leren om de vier pijlers in te zetten in je training of overweeg je trainer te worden? Kom dan eens naar onze online oriëntatie workshop en ontdek waar je staat als trainer samen met andere collega’s uit het vak!

Klik op de Knop voor de geplande data.

iconOrientatieworkshop

Aankomende Evenementen

Deze evenementen bieden uitstekende kansen voor professionele ontwikkeling en netwerken. 


Markeer je agenda en zorg dat je erbij bent!


Webinar Training Uitvoeren - Hoe krijg je ze mee?

Datums: maandag 6 mei 20-21 uur
en donderdag 23 mei 15-16 uur met Titia vd Ploeg

Zoveel gezichten, zoveel manieren - hoe differentieer je in je training, zodat je iedereen mee krijgt?

  

Meer informatie en inschrijven voor de gratis webinars:  TrainersAcademie Webinars


Themareis Training Uitvoeren 2.0
17 juni t/m 12 juli 2024
In deze themareis ontdek je hoe je schijnbaar moeiteloos kunt inspelen op de wensen van nu, zonder jezelf geweld aan te doen en met een focus op output. Themareis Training Uitvoeren 2.0


Barbeque voor alumni

Datum: zaterdag 1 juni

Je bent vanaf 17 uur welkom en mag blijven slapen als je je eigen tent mee neemt. Aanmelden

Learning community

Met enthousiaste trainersgroet,

Annelies Tegel en Petra Aartsen

PS: Schrijf je hier in voor de gratis oriëntatieworkshop Trainen als Vak als je meer over ons en de blended aanpak wil weten. 

Telefoon: 088 - 0082288
info@trainersacademie.com
www.trainersacademie.com


Email Marketing door ActiveCampaign