Share
Deelnemer aan het stuur - Training design - Oog voor iedereen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Hallo !


Een beetje verlaat, maar propvol informatie, deze september issue van onze nieuwsbrief voor jou. Deze weken staat ons werk in het teken van de effectiviteit van training. Zowel die van onze eigen trainingen (ja dûh) als die van trainers in het algemeen. Ben jij iemand die plichtsgetrouw nieuwe kennis en vaardigheden tot je neemt omdat 'de baas' daarom vraagt? Of, als je ondernemer bent: omdat 'de markt' het van je eist? 


De vraag hoe organisatiebelang en persoonlijke motivatie samengaan is zo oud als het trainingsvak zelf. Het is ook best ingewikkeld om een training te bouwen, uitvoeren en evalueren op een manier die beide doelen optimaal steunt. Het is een vak apart zeggen wij dan, wat je kan leren en ontwikkelen als je er de tijd voor neemt. En dat doe je, want je leest onze nieuwsbrief.


We hopen van harte dat organisatiebelang en de zin om te leren hand in hand gaan in jouw trainingen. En als je dat zou willen verbeteren, lees dan zeker het stukje 'zelfsturend leren in organisaties' hieronder.


Nog een paar vraagjes: Is een training met veel theorie leuk voor je deelnemers? Of stel... je bent blind en je wil trainer worden. Wat doe je dan? 
Veel plezier met lezen. 


Met hartelijke trainersgroet,
Annelies en Petra

Zelfsturend leren in organisaties

In 2020 dachten medewerkers nog dat zij zelf in de driver seat zaten, maar in 2022 slaat de uitslag van Tendensen in leren uit naar de afdeling Human Resources als degene die initieert wat er geleerd wordt en op welke manier. 


Wij zien een paradox:

  1. Een medewerker weet vaak niet hoe een training kan bijdragen aan de organisatiedoelstellingen (en dat is toch iets wat degene die het financiert graag wil zien als uitkomst)

  2. Medewerkers kiezen waar ze zelf behoefte aan hebben: persoonlijke groei e.d. En dat hoeft niet per se bij te dragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Zijn of haar initiatief zal dan waarschijnlijk niet worden gehonoreerd door  leidinggevende of HR, wat toekomstig initiatief nemen op dit vlak niet zal bevorderen.

Een catch 22 zogezegd. Uit bovenstaande blijkt dat het moeilijk is voor medewerkers om zelfsturend te zijn en blijven als het gaat om leren.

Hoe kan je met deze paradox omgaan?

Lees meer in het blog.


Klik hier voor info leertraject ROI

Training design

Stel.. je bent een ervaren professional die wat later in je carriere aan trainen begint.. Wat doe je dan?

Je zal merken dat jouw hoeveelheid geaccumuleerde kennis wel eens teveel kan zijn voor de groep. "De vloek van kennis" vertaalt zich vaak in ingewikkelde en onnavolgbare, maar slimme trainingen die de tijd uitlopen of waarin onderwerpen worden overgeslagen of voor later worden bestempeld. Een online leeromgeving, mooie handout en gave boekenlijst lossen dat probleem niet op. Om optimaal te profiteren van jouw ervaring hebben deelnemers een goed training design nodig. Jouw training wordt daardoor effectiever en levendiger voor je deelnemers, maar ook leuker voor jezelf om te geven. 


Doe dit jaar nog mee van 16 oktober - 10 november 2023 en investeer vier keer een dag aan het ontwerp van jouw training.


Net als Ylske en Daniëlle voor jou deden:

"Ik vond het ontzettend leerzaam, die vier weken zo samen op reis. Voor mij was heel veel helemaal nieuw, maar het voelde toch ook wel weer heel logisch. .. Door de basis te snappen (wat werkt, wat werkt niet, wat is belangrijk, welke werkvormen, tips and trics, do’s and don’ts etc) kan ik zelf aan de slag." Ylske Tammel


"Ik keek met verbazing hoe makkelijk een globaal design van een training eigenlijk in elkaar steekt. Nu heb ik zelfs 'zin' in één van de saaiste onderdelen van mijn reguliere training, ik vind het echt een heel mooi resultaat. Je hebt me het inzicht en de tools gegeven om deze omslag ook voor mijn andere trainingen te doen." Danielle van Vliet-Caspers


iconMeer informatie over de themareis Training Design

Stel .. je bent blind

en wil trainer worden..

wat doe je dan?

Toen ze de telefoon pakte om contact op te nemen met de TrainersAcademie, kregen wij een vertwijfelde Gea aan de lijn. Ze had namelijk eerder al andere opleidingsinstituten gebeld. 

‘Nee, sorry, wij werken veel met filmpjes die je moet bekijken en waar je op moet reageren, dus als je bijna blind bent dan kan je niet meedoen aan onze trainersopleiding’.

‘Een trainer moet goed kunnen observeren en als je niets kan zien dan kun je de observatieopdrachten niet doen’.  

Zomaar een paar reacties van opleiders waar Gea contact mee opnam, omdat zij als blinde vrouw trainer wil worden.

Gea’s missie is: ‘Oog voor iedereen’; een inclusieve wereld voor mensen met een beperking, in haar geval een visuele beperking. Haar missie is vooral gericht op digitale toegankelijkheid en dat prikkelde ons in het bijzonder, omdat wij staan voor een inclusieve, blended aanpak als het om trainen en ondernemen gaat.

We vroegen wat zij nodig zou hebben om de opleiding te kunnen volgen en inderdaad, dat lees je wel eens, er ontstond een verbetertraject voor onze hele organisatie. Zowel bij de  leverancier van onze leeromgeving, Learningstone, als in ons team. 

Wil je weten hoe dit verder gaat? lees dan hier verder en in onze volgende nieuwsbrief.


Met enthousiaste trainersgroet,

Annelies Tegel en Petra Aartsen

PS: Schrijf je hier in voor de gratis oriëntatieworkshop Trainen als Vak als je meer over ons en de blended aanpak wil weten. 

Telefoon: 088 - 0082288
info@trainersacademie.com
www.trainersacademie.com


Email Marketing door ActiveCampaign