Share
Een trainer traint niet...
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Hallo ,


Iedereen die ons het afgelopen jaar in levende lijve heeft ontmoet zag het: wij hebben nog flink wat corona-kilo’s overgehouden aan de afgelopen jaren. Ons ondernemerschap wordt dan ook al tweeënhalf jaar geflankeerd door activiteiten om af te vallen door te sporten en op te letten wat we in onze mond steken. Beiden zonder significant resultaat overigens, maar gezellig hebben we het wel!


Petra vroeg nog: “Powerwalken: lijkt je dat wat?” Waarop Annelies antwoordde: "Gewoon doen!” En daar stonden we dan: met veel te veel tassen tijdens het misschien wel koudste weekend van deze winter voor de overtocht naar Ameland. Grenzen verleggen. De koude wind sneed door onze kleren en sneeuwvlokjes bliezen in onze gezichten toen we aan boord stapten voor de overtocht. Waar waren we aan begonnen?!?!


We hebben wel een beeld van wat ons te wachten staat tijdens dit gezonde weekend powerwalken met 20 andere sportievelingen: een fysieke uitdaging om de groep bij te kunnen houden en we gaan er dan ook van uit dat we onze grenzen gaan verleggen. De trainer -Michelle Siebelink- is een kei. Ze daagt uit, toetst of je het aankan en geeft constant feedback. Zo groeien we in zelfvertrouwen. Juist dat toetsen en bijsturen maakt dat we onze grenzen kunnen verleggen. Het gedoe van alledag waait weg door het doel wat we hebben: grenzen verleggen en ons lijf aanpakken. We zien dat de gemiddelde loopsnelheid en de afstanden groter worden. Het kan alleen door die grenzen op te zoeken. 


Een trainer traint niet?!

Grenzen worden verlegd door te trainen! Dat doe je dus zelf, die trainer geeft de veilige leeromgeving, inzichten en mogelijkheden om het te doen. En die sneeuw? Eigenlijk was dat ook prachtig! Klik hier ook vooral even op voor een illustrerend filmpje met een korte indruk hoe het was. 


Met hartelijke trainersgroet,
Annelies Tegel en Petra Aartsen
 

Lees hier het kersverse blog over 'als trainer leer je je deelnemers niets..'

Waar word jij gelukkig van?

Ben jij ook zo’n trainer die graag zekerheid heeft, omdat je kostwinner bent of nu eenmaal graag weet waar je aan toe bent? En wil je toch, trouw aan jezelf, trainingen geven over datgene wat je ten diepste drijft? Zo ja, ga dan op zoek naar hoe je met meer zekerheid en zelfvertrouwen de wereld tegemoet kan treden!


De enige vraag is dan nog: #Hoe dan?


Misschien helpt het om eens voor jezelf te brainstormen en je de vraag te stellen: ‘Waar gaat mijn hart sneller van kloppen, wat doe ik nu het allerliefst?'

Je schrijft de woorden die in je opkomen op en zo beginnen zich langzaam beelden te ontvouwen over een nieuwe route die je kan inslaan. En bespreek dat vervolgens met een specialist. Een trainer die ervoor heeft gekozen om van grote waarde te zijn voor een groep mensen die op zoek zijn naar authenticiteit. 


Onderzoek waar je kansen liggen en hoe je je nieuwe trainingspraktijk zichtbaar maakt voor jouw niche. Met gebruik van nieuwe media natuurlijk, want tegenwoordig kopen mensen alleen nog maar als ze daar online goede informatie over kunnen vinden. 


Nieuwsgierig en meer weten? Kijk en lees verder via deze link.

Zonder computer

Hoe is het om verlegen te zijn en een training te krijgen over assertiviteit? 

Is dat niet tenenkrommend eng??
Het is natuurlijk de bedoeling van die training dat je voor jezelf leert opkomen. Maar daar twijfelt de gemiddelde deelnemer aan de start van de training aan. “Niemand zit op mij te wachten” en “als ik iets durf te zeggen komt het er verkeerd uit.” aldus de antwoorden op het schriftelijke intakeformulier.  

De onderdelen van de training zijn: De RET methode, verbale en non-verbale communicatie, zelfbeeld en grenzen stellen. De trainer behandelt deze onderdelen het liefst zonder computer. Die belt de mensen op en nodigt ze persoonlijk uit om naar een zaaltje te komen met (slechte) koffie in een (muf) lokaal. Petje af voor de trainers die met deze doelgroep en onder die omstandigheden de homo ludens onder die dikke schil van angst en afwijzing vandaan weet te pellen. Ik doe het ze niet na!

Toch houd ik van die doelgroep en denk ik wel iets voor hen te kunnen betekenen.
Daarom pak ik dat anders aan: Met een online leeromgeving!
Die leeromgeving is waar de deelnemer is: thuis. Daar is altijd lekkere koffie of thee en het ruikt zoals ‘ie dat graag heeft. De onderdelen van de training worden uit de doeken gedaan met beeld, geluid en storytelling. Net als in dat muffe lokaaltje. En als het programma of de interactie te veel wordt, doet de deelnemer gewoon even de camera uit. Ze lezen en kijken ingewikkelde dingen nog een keertje na en laten die persoonlijke vragenlijst ook eens door een ander invullen. Zo ontdekken ze hoe dat zit voor hen zelf, in hun omgeving en met de mensen die ze vertrouwen om hen heen.

En op twee derde van de training ontmoeten we elkaar in het 'echt'. De deelnemers kennen elkaar al aardig en weten dat er geoefend wordt met non-verbale communicatie, niet-realistische gedachten, feedback+complimenten, boosheid en NEE zeggen. Nog steeds eng, maar niet heel erg. 

Zou je jouw gedachten en de mogelijkheden om te trainen met een online leeromgeving niet ook eens onder de loep willen nemen? Wie weet waar je op uit komt!   


Als je eerst eens wilt proeven wat dat inhoudt, schrijf je dan in voor een webinar over trainen met een online leeromgeving op 12 april a.s.

Inschrijven webinar

Positieve gezondheid

De toepassing van positieve psychologie op je gezondheid levert een andere dialoog op. Een ziek mens is -uitzonderingen daargelaten- veel meer dan dat en de meest effectieve zorg is daar dan ook op ingesteld. Bij een halfvol glas ben je immers positief: er zit nog een helft in! maar een pessimist ziet: de helft is al op. Het is dus gewoon een kwestie van hoe de patiënt het ziek zijn ervaart.


Het iPh, institute for positive health, onder leiding van Machteld Huber heeft hier al dertig jaar ervaring mee. Zij leiden hulpverleners en sociaal werkers op in het anders denken over gezondheid. Gesprekstechniek voor in eerste instantie huisartsen, is aangevuld met een gezondheidsscan die iedereen in kan vullen. Omdat veel trainers aandacht hebben voor de hele mens geven we je hierbij graag de tip om hier eens naar te kijken: https://volwassen.mijnpositievegezondheid.nl/start.php

Wellicht zie je aanleiding om het onderwerp gezondheid in je trainingen aan te kaarten?

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw trainersthema is?

iconklik hier

wil je verder oriënteren op het trainersvak?  

iconklik hier

Met enthousiaste trainersgroet,

Annelies Tegel en Petra Aartsen

PS: Schrijf je hier in voor de gratis oriëntatieworkshop Trainen als Vak als je meer over ons en de blended aanpak wil weten. 

Telefoon: 088 - 0082288
info@trainersacademie.com
www.trainersacademie.com


Email Marketing door ActiveCampaign